skip to Main Content

Een van de leukste dingen van fotografie is het uitwerken van een concept naar beeld. Bij het concept van The Hair Compass was ik dit keer wel heel nauw betrokken. Dit is namelijk de nieuwe kapsalon van mijn vriendin Babette de Vries.

Het concept van The Hair Compass is geïnspireerd op reizen. Zo is de salon ingedeeld in meerdere stijlen van verschillende steden en werelddelen. Een kleurbehandeling gebeurd in de moderne sfeer van New-York. Dames laten zich knippen in chique Parijs en de heren reizen door naar Londen. En toch wel het hoogtepuntje van een bezoek aan de kapper; een heerlijke hoofdmassage wordt gegeven in de rustgevend sferen van Bali.

Al deze elementen moesten natuurlijk terugkomen in één beeld. Maar hoe? Na flink wat mislukte schetsen kwam er een concept. Een reis boven de wolken met alle highlights van werelddelen zichtbaar. Ik kan je vertellen dat er flink wat uren in dit beeld gestoken zijn. Het plaatsen van de highlights uit aangeschafte stockbeelden, structuur van de wolken en gebruik van kleuren. Hieronder zie je een eerste opzet en daarnaast het resultaat van de achtergrond.

Met de achtergrond gereed moest er nog een reiziger komen. Hoe verplaatst deze zich. Veel ideeën zijn de revue gepasseerd; van vliegende surfplank tot raket. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een klassiekere oplossing; een luchtballon met daaronder de waszetel die ook in de salon gebruikt wordt. Echter kwam daarmee het volgende probleem. De salon was nog niet gereed en de foto moest gebruikt worden vóór de opening. Gelukkig had de leverancier een beeld dat gebruikt kon worden. Nu moest alleen de reiziger er nog in geplaatst worden. Hieronder zie je twee losse beelden die samengevoegd zijn.

Met al deze beelden samengevoegd was het einde in zicht. Hier en daar nog een aantal kleurcorrecties, een paar kleine elementen zoals een vogeltje, vliegtuig en mede reiziger op de achtergrond. En het beeld was klaar:

Eindresultaat beeldbewerking kapper amsterdam

Bekijk de website van The Hair Compass hier: www.haircompass.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top