skip to Main Content

CONCEPTUELE FOTOGRAFIE

THE ONLY LIMIT IS YOUR IMAGINATION

CONCEPTUELE FOTOGRAFIE

Vertel uw verhaal met conceptuele fotografie

Opvallen in de menigte en zorgen dat u de concurrentie voorblijft wordt steeds lastiger. Er wordt steeds meer gevraagd van een ondernemer en dat biedt tegelijkertijd prachtige kansen. De creativiteit kan echt de vrije loop krijgen en dit is uw kans om succes te boeken op de lange termijn. Conceptuele fotografie zorgt ervoor dat u iets neerzet wat veel meer is dan alleen mooie foto’s. Het gaat om het verhaal achter de foto’s en wat u daarmee uitstraalt. Dit is de tijd om te groeien, stappen te zetten en ervoor te zorgen dat u de concurrentie achterlaat.

De content vliegt ons om de oren, maar wat zien we daar nou eigenlijk en wat kan het voor u als onderneming betekenen? Het is belangrijk dat organisaties en merken uniek blijven. Hier kan conceptuele fotografie van Fotostudio 87 een bijdrage aan leveren! Het begint allemaal bij het uitwerken van een concept. Daarna is de vraag welke boodschap er overgebracht dient te worden en wie de ontvanger is. Vervolgens worden ideeën bedacht en uitgewerkt. Bij concept fotografie is het belangrijk dat er gefocust wordt op het verhaal dat wordt verteld met de foto’s.

Geef uw ideeën betekenis met conceptuele fotografie

Gebruik fotografie als taal met conceptuele fotografie. Laat mensen op een andere manier achter de betekenis komen. Verbeelding is hierbij niet uitgesloten. We geven er een eigen draai aan, wat past bij uw bedrijf. Moet het grappig zijn? Dramatisch? Welke impact moet het geven? De mogelijkheden zijn eindeloos en u zult versteld staan van de uitwerking en de kracht van goed beeld. Met een serie foto’s lijkt het een film en kunt u iedere keer weer nieuwe details op een foto ontdekken. Voor iedereen kan het net weer een iets andere lading hebben, maar het doel is altijd het oproepen van emoties. Deze emoties zorgen uiteindelijk voor binding met het merk, wat weer kan leiden tot conversie.

Maar een goede uitwerking start met een goede voorbereiding. Wanneer wij aan de slag gaan met conceptuele fotografie gaan we grofweg te werk in drie stappen. We beginnen met het concept. Wat wilt u uitstralen, wat moeten de foto’s voor emotie oproepen en wat is het doel van de serie? Vervolgens gaan we een plan maken voor de uitvoering en daarna is het tijd voor de beeldbewerking. De ruwe beelden geven al een schets van het resultaat, maar de nabewerking maakt het tot een geheel. Hier zit veel detailwerk in en daar nemen we de tijd voor. Bij Fotostudio 87 kunt u ook terecht voor bedrijfsreportages.

“Gegarandeerd een geslaagde eerste indruk!”

Remco van den Braak

Fotograaf & eigenaar – Fotostudio 87

Het concept

De eerste stap is het bedenken van het concept. Wat moet het beeld vertellen? Welke emotie moet het uitdragen? Wat is het verhaal? Schrijf alle wensen en mogelijkheden op. Brainstormen kent geen grenzen! Nadat we uw wensen hebben geïnventariseerd gaan we een aantal ideeën omzetten tot een schets. Zodra het concept staat kunnen we door met de volgende stap.

Uitvoering

Nadat u een concept heeft gekozen gaan we voorbereidingen treffen. Waar worden de foto’s gemaakt? Wie gaan er op de foto? Welke attributen zijn er nodig om de shoot tot een groot succes te maken? Waarschijnlijk heeft u al een bepaald beeld in uw hoofd waar we rekening mee moeten houden. We zoeken de mensen binnen ons eigen netwerk indien figuranten nodig zijn.

Beeldbewerking

Als alle beelden zijn geschoten worden deze digitaal samengevoegd. Een tijdrovende klus waarin rekening wordt gehouden met elementen als schaduw en reflecties. Het is het meer dan waard wanneer u het resultaat voor het eerst ziet. Een uniek beeld waarmee u gegarandeerd opvalt.

Boek nu concept fotografie van Fotostudio 87

Niets is mooier dan eigen, unieke beelden die zijn vormgegeven in de stijl die bij uw organisatie past. Samen met u streven wij naar een perfect resultaat, waarbij het verhaal en emoties de uitkomst zijn.

Wilt u ook uw ideeën omzetten tot bijzonder beeld en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier of neem contact op met de studio: 036 30 300 16.

  Naam
  Organisatie
  E-mail
  Telefoon

  Bericht

  Nog een vraag?

  Back To Top