Vertel je verhaal met conceptuele fotografie

Conceptuele fotografie

Opvallen in de menigte en zorgen dat je de concurrentie voorblijft wordt steeds lastiger. Er wordt steeds meer gevraagd van een ondernemer en dat biedt tegelijkertijd prachtige kansen. De creativiteit kan echt de vrije loop krijgen en dit is uw kans om succes te boeken op de lange termijn. Conceptuele fotografie zorgt ervoor dat je iets neerzet wat veel meer is dan alleen mooie foto’s. Het gaat om het verhaal achter de foto’s en wat je daarmee uitstraalt. Dit is de tijd om te groeien, stappen te zetten en ervoor te zorgen dat je de concurrentie achter je laat.

Blijf onderscheidend met conceptuele fotografie

De content vliegt ons om de oren, maar wat zien we daar nou eigenlijk en wat kan het voor jou als onderneming betekenen? Het is belangrijk dat organisaties en merken uniek blijven. Hier kan conceptuele fotografie van Fotostudio 87 een bijdrage aan leveren! Het begint allemaal bij het uitwerken van een concept. Daarna is de vraag welke boodschap er overgebracht dient te worden en wie de ontvanger is. Vervolgens worden ideeën bedacht en uitgewerkt. Bij concept fotografie is het belangrijk dat er gefocust wordt op het verhaal dat wordt verteld met de foto’s.

Conceptuee fotografie kapper redken
contept fotoshoot product sport branche
conceptuele fotografie kapsalon 4 vrouwen

Uniek en verrassend

Conceptuele fotografie in de praktijk

Het concept

De eerste stap is het bedenken van het concept. Wat moet het beeld vertellen? Welke emotie moet het uitdragen? Wat is het verhaal? Schrijf alle wensen en mogelijkheden op. Brainstormen kent geen grenzen! Nadat we jouw wensen hebben geïnventariseerd gaan we een aantal ideeën omzetten tot een schets. Zodra het concept staat kunnen we door met de volgende stap.

Uitvoering

Nadat we een concept hebben gekozen gaan we voorbereidingen treffen. Waar worden de foto’s gemaakt? Wie gaan er op de foto? Welke attributen zijn er nodig om de shoot tot een groot succes te maken? Waarschijnlijk heb je al een bepaald beeld in je hoofd waar we rekening mee moeten houden. We zoeken de mensen binnen ons eigen netwerk indien figuranten nodig zijn.

Beeldbewerking

Als alle beelden zijn geschoten worden deze digitaal samengevoegd. Een tijdrovende klus waarin rekening wordt gehouden met elementen als schaduw en reflecties. Het is het meer dan waard wanneer je het resultaat voor het eerst ziet. Een uniek beeld waarmee je gegarandeerd opvalt en een zeer geschikte manier om net iets meer op te vallen dan met reguliere bedrijfsfotografie.

haarproduct redken the hair compass reclame fotografie conceptueel
conceptuele sport fotografie vrouw in sportkleding
conceptuele fotografie pannenkoeken
zakelijke fotoshoot vrouw met VR bril

Fotografie als bedrijfstaal

Geef je ideeën betekenis met conceptuele fotografie

Gebruik fotografie als taal met conceptuele fotografie. Laat mensen op een andere manier achter de betekenis komen. Verbeelding is hierbij niet uitgesloten. We geven er een eigen draai aan, wat past bij jouw bedrijf. Moet het grappig zijn? Dramatisch? Welke impact moet het geven? De mogelijkheden zijn eindeloos en je zult versteld staan van de uitwerking en de kracht van goed beeld. Met een serie foto’s lijkt het een film en kun je iedere keer weer nieuwe details op een foto ontdekken. Voor iedereen kan het net weer een iets andere lading hebben, maar het doel is altijd het oproepen van emoties. Deze emoties zorgen uiteindelijk voor binding met het merk, wat weer kan leiden tot conversie.

Maar een goede uitwerking start met een goede voorbereiding. Wanneer wij aan de slag gaan met conceptuele fotografie gaan we grofweg te werk in drie stappen. We beginnen met het concept. Wat wil je uitstralen, wat moeten de foto’s voor emotie oproepen en wat is het doel van de serie? Vervolgens gaan we een plan maken voor de uitvoering en daarna is het tijd voor de beeldbewerking. De ruwe beelden geven al een schets van het resultaat, maar de nabewerking maakt het tot een geheel. Hier zit veel detailwerk in en daar nemen we de tijd voor.

Neem contact op voor meer informatie

Offerte aanvraag

Niets is mooier dan eigen, unieke beelden die zijn vormgegeven in de stijl die bij jouw organisatie past. Samen met jou streven wij naar een perfect resultaat, waarbij het verhaal en emoties de uitkomst zijn.

Wil je ook je ideeën omzetten tot bijzonder beeld en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend informatie aan via dit formulier of neem contact op met de studio: 036 30 300 16.